Over BIJ MAMA THUIS

BIJ MAMA THUIS is ontstaan door een persoonlijke situatie waarin na ruim anderhalf jaar (mei 2016 - januari 2018) nog steeds geen zicht is op vaste woonruimte.

Gedurende deze periode is duidelijk geworden dat er nauwelijks vangnet is voor alleenstaande moeders (of vaders) zonder woonruimte.

 

Gemeenten stellen zeer scherpe eisen aan urgentie verlening en de wachtlijsten bij woningbouwcorporaties zijn ontzettend lang. Tijdelijke huur of antikraak woningen worden enkel verstrekt aan volwassenen zonder kind(eren). Wanneer eenoudergezinnen dan ook niet in aanmerking komen voor een woning in de koop- of vrije sector, blijft er weinig over. 

 

Indien je deze situatie herkent, zul je waarschijnlijk ook een gemis aan hulp hebben ervaren. Bij welke organisatie(s) kan je met dit probleem terecht?

 

BIJ MAMA THUIS wil een verschil gaan maken en fungeert in de eerste plaats als meldpunt voor alleenstaande moeders (of vaders) zonder woonruimte. Er zijn geen concrete cijfers te vinden van hoeveel eenoudergezinnen in Nederland dit betreft. Om verschil te kunnen maken is het dus van groot belang dat er harde feiten op tafel komen. 

 

Daarom roepen wij alle vrouwen (of mannen) in deze situatie op om je stem te laten horen en je aan te melden bij onze community. Dit doe je heel simpel door een aantal velden in te vullen via ons aanmeldformulier. 

 

Bij voldoende aanmeldingen, kunnen we pas overgaan tot actie. Uiteraard houden we je daarvan op de hoogte via de site of, indien gewenst, per e-mail. Heb je goede suggesties of vragen over dit project, vul dan gerust het contact formulier in.

 

Laten we 'BIJ MAMA THUIS' samen gaan waarmaken!